Drugi o nama

modli
Zoran Modli, saobraćajni pilot i instruktor letenja

Ovakav tandem možete samo poželeti: Zoran Petrović – Gugi i Branko Janković – Zeleni. Jedan je priznati promoter paraglajdinga na ovim prostorima i trostruki dobitnik najvišeg priznanja VSS „Zlatni orao“, drugi je saobraćajni pilot, instruktor letenja i paraglajding-reprezentativac. Paraglajding akademija na Zlatiboru zaista zaslužuje da ima i dva najbolja srpska instruktora.

Branko Janković je, inače, moj dugogodišnji kolega iz Jata (višedecenijskog prethodnika današnje Er Srbije!), popriličan broj sati zajedno smo „peglali“ vazduhom velikim avionima, ali me je fascinirala njegova strast za paraglajdingom, strast za koju sam saznao – nećete verovati – tek pre nekoliko godina! I danas se pitam kako mi je to promaklo, mada je odgovaor logičan: ja sam ostao veran „teškašima“, ali Branka je urođena radoznalost davno odvela u svet ultra-lakih i, u slučaju paragladjinga, „hiper-lakih“ letača. U svemu uspešan, i ovde je morao da pokaže ne samo vrhunske rezultate, već i isto takvo srce.

Ponosim se ovom dvojicom mojih prijatelja koji su paraglajding , po svim parametrima ekstremni sport, pretvorili u pitomu aktivnost koja lepotom i elegancijom može da očara ne samo zaklete avanturiste, nego i armiju onih koji od letenja očekuju beskrajnu uživanciju – ali bez stresa… Utoliko je uloga „Paraglajding akademije Zlatibor“ ne samo terapeutska, nego i istorijska.

O aktivnosti ovog sporta da ne govorim. To je nešto što morate probati.

Zoran Modli
https://www.facebook.com/zoran.modli?fref=ts

loncar

Petar Lončar, prvi srpski AKRO PILOT

Želim da se zahvalim Čika Branku na trudu i radu koji je uložio za popularizaciju Paraglajding škole na Zlatiboru! Svi mi u svetu Paraglajdinga i ekstremnih sportova znamo koliko je teško uložiti potrebnu energiju u obučavanju novih mladih sportista kao i njihov pravilni razvoj ka uspešnoj karijeri!

Samim tim zahvaljujem i Zoranu Petroviću – Gugiju, jednom od najstarijih i najiskusnijih instruktora u srpskom paraglajdingu, koji i te kako ima znanje i uloženo vreme da nove sportiste izvede na pravi put i obezbedi sigurnu i klvaitetnu obuku!

Petar Lončar
www.petarloncar.com

sredojevic

Đorđe Sredojevć, građevinski inženjer

Svima onima koji imaju želju da se oprobaju u paraglajdingu, iskreno preporučujem AVIS paraglajding školu.

Pored toga što ćete upoznati Zlatibor na jedan nov i originalan način, bićete u društvu najiskusnijih paraglajderista kod nas koji nesebično dele i prenose svoje iskustvo drugima.

Posebno bih istakao čika Branka, jer malo je ljudi koji se bave nekim instruktorskim radom da poseduju mirnoću u glasu, u trenucima kada ne radite sve kako treba a nemate bas puno vremena za razmišljanje i ispravke. Iz sopstvenog ikustva znam da pri vežbanju adrenalinskih sportova takvih trenutaka je dosta i najmanje što vam je potrebno je frutracija od instruktora, koji vam panično govori šta treba da uradite.

Učenik pilota paraglajdera:
Đorđe Sredojević

zoran_djurkovic

 Zoran Đurković, polaznik vikend obuke 2013

Mogu slobodno da kazem da su mi dani sa AVIS-om jedno od najljepsih iskustava do sad.

 Zoran Đurković